sâmbătă, 16 iunie 2012

Campionatul European de Fotbal 2012

              Salutare tuturor.Ieri s-a incheiat etapa a doua a grupelor euro 2012.Dupa cum v-am spus la finalul fiecarei parti a europeanului va aparea un artticol si iata-l.
              Dupa cum ma asteptam si dupa cum v-am spus si voua in articolul precedent despre euro,meciurile au fost mult mai iteresante si mult mai spectaculoase decat in prima etapa.Echipele s-au deschis mai mult,am avut goluri mai multe si un fotbal mai bun,ba chiar unele echipe au aratat ca pot sa joace mult mai bine decat au facut-o in prima parte a turneului,iar altele au mai scazut putin nivelul.
               A doua etapa din grupa A a inceput cu meciul Grecia-Republica Ceha.Dupa cum era de asteptat,avand in vedere evenimentele din prima etapa,Cehia a reusit victoria.Cehii au rezolvat meciul in doar 6 minute,goluri 3' P. Jiráček si 6' V. Pilař.In minutul 52 portarul care a adus Liga celor de la Chelsea,Petr Cech a facut o greseala incredibila care a dus la marcarea unui gol de catre T. Gekas.
               Cel de-al doilea meci,Rusia-Polonia a fost unul extrem de interesant.In minutul 37 ,Dzagoev inscria si devenea golgeterul turneului,iar Rusia avea 6 puncte si era castigatoarea grupei,insa in repriza a doua gazda turneului a iesit la joc si a reusit egalarea prin capitanul Błaszczykowski in minutul 57,cu un gol superb.
                Rusia este ca si calificata insa ca sa treaca mai departe nu trebuie sa ia bataie de la Grecia.Batalia crancena se va de intre Polonia si Cehia fiecare avand sansa sa la calificare.Cu 4 puncte Polonia poate trece mai departe si cu un egal insa Cehia are nevoie neaparat de victorie.Interesant este ca in cazul in care Grecia invinge Rusia,iar Polonia invinge Cehia sau viceversa,balcanicii  se pot califica mai departe.Acest scenariu insa este unul greu de crezut.(Am simtit nevoia sa schimb acest articol:Acest scenariu greu de crezut a devenit realitate.)
                 A sasea zi a europeanului a venit cu unul dintre cele mai tari meciuri:Germania-Olanda.Inainte de acest meci Portugalia si Danemarca au oferit un spectacol pe cinste intr-un meci cu 5 goluri.Portugalia a deschis scorul in minutul 24 prin Pepe pentru ca in minutul 36 Helder Postiga sa majoreze diferenta.Cu 4 minute inainte de finalul primei reprize Bendtner reuseste sa reduca din diferenta .Trebuie sa precizez ca toate cele trei goluri au fost frumoase atat prin executie cat si prin faza premergatoare.In minutul 80 acelasi Bendtner aduce egalarea.In minutul 87,rezerva Varela inscrie cu un sut din voleu langa bara.Vedeta nationalei Portugaliei,Ronaldo nu a fost intr-una din zilele lui cele mai bune ratand numeroase ocazii printre care si doua singur cu portarul din care unul la scorul de 2-2.
                  Cel mai asteptat meci al grupelor,Olanda-Germania a avut o prima repriza cu o singura echipa pe teren,Germania.B. Schweinsteiger s-a remarcat ca pasator la ambele goluri ale celui mai bun atacant de la acest euro,dupa parerea mea,"Super" Mario.O pirueta superba la primul gol si o executie perfect la al doilea il propulseaza pe Gomez pe primul loc alaturi de Dzagoev in topul marcatorilor.In cea de-a doua repriza Olanda si-a mai revenit,a reusit sa marcheze prin Van Persie si chiar a avut numeroase sanse de a egala,insa Germania a parut intotdeauna ca stie ce face si nicidecum nu a parut ca se teme de forta ofensiva a Olandei.
                   Germania merge mai departe cu sase puncte insa fiecare din celelalte trei echipe au sanse la calificare.
                In grupa a treia Italia a remizat cu Croatia  1-1.Pirlo a deschis scorul cu un sut superb din lovitura libera,pentru croati aducand egalarea Mandžukić.
                In cel de-al doilea meci Spania a zrobit Irlanda cu 4-0,cu doua goluri ale omului care a castigat Champions League cu Chelsea,Torres,care pare intr-o revenire de forma,un gol a lui Silva si unul a lui Fabregas dupa un sut imparabil din unghi.Spania merge mai departe de pe prima pozitie in timp ce Croatia si Italia se bat pentru locul 2.
                In ultima grupa Franta a invins cu 2-0 gazda ,Ucraina,intr-un meci in care jucatorii lui  Blohin parca nu au putul mai mult.Golurile au fost marcate de doi dintre oamenii mai putin obisnuiti cu golul J. Ménez si Yohan Cabaye.
                Ultimul meci al aceste runde a fost si unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale turneului.Anglia si Suedia au oferit un spectacol desavarsit in cele 90 de minute jucate.In afara de modul in care a decurs partida si de schimbarile incredibile de situatie meciul a avut si cateva goluri extraordinare.Surpriza Angliei,
Andy Carrol a inscris cu o lovitura superba de cap in minutul 23,dupa o centrare perfecta a lui Gerard,tipic englezeasca,stabilind scorul primei reprize.Sartul celei de-a doua reprize a apartinut Suediei O. Mellberg inscriind de doua ori.Primul gol a fost atribuit insa fundasului englez Johnson care a incercat sa respinga mingea,dar a bagat-o in propria poarta.Anglia a revenit incredibil pe final dupa intrarea lui Theo Walcott care a reusit un gol superb si a dat si o pasa la cel mai frumos gol al acestui european pana acum,calcaiul superb al atacatului lui Manchester United,Danny Wellbeck.Scor final Anglia 3 Suedia 2,iar Anglia si Franta sunt principalele favorite si  Ucraina se bate cu sanse bune de calificare cu Anglia in ultimul meci.
                  Acestea fiind spuse am incheiat cu acest articol eu am fugit sa ma uit la ultima etapa a europeanului .Salutari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu